Psihološka podrška inkluzivnoj podršci

Projekt u partnerstvu s Centrom za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, sufinancirao Grad Slavonski Brod 2021.

Projekt se provodi već drugu godinu zahvaljujući sufinanciranju Grada Slavonskog Broda putem Natječaja za projekte i programe udruga građana. Cilj projekta je pružiti stručnu psihološku podršku osoblju koje provodi programe inkluzije i radi s osobama s intelektualnim teškoćama i jačanje njihovih profesionalnih i osobnih kompetencija kroz psihološke radionice.

„Laboratorij kreativnosti“ već nekoliko godina surađuje s CIP Slavonski Brod (Centar za inkluzivnu podršku) u organiziranju stručnih predavanja i radionica za jačanje osobnih i profesionalnih kompetencija osoblja CIP-a. Članovi CIP-a i „Laboratorija kreativnosti“ sudjelovali su zajedno na tečaju znakovnog jezika koji je organizirao CIP Slavonski Brod pri čemi je u tečaj uključio i svoje suradnike. Ovim projektom produbili bi tu suradnju i to na način da se pruži stručna psihološka podrška osoblju koje provodi programe inkluzije i radi s osobama s intelektualnim teškoćama, te da se pruži i psihološka podrška samim korisnicima tj. osobama s intelektualnim teškoćama kroz edukativne i kreativne radionice.

Ciljevi:

 • Jačanje profesionalnih kompetencija i komunikacijskih vještina osoblja koje radi s osobama s intelektualnim teškoćama.
 • Jačanje osobnih kompetencija , komunikacijskih i socijalnih vještina osoba s intelektualnim teškoćama.

Aktivnosti:

 • Radionice za stručno osoblje CIP-a na teme:
  1. Suočavanje sa stresom,
  2. Sukob i suradnja,
  3. Rješavanje problema,
  4. Gubitak i tugovanje,
  5. Tehnike relaksacije,
  6. Rad s asocijativnim kartama na osobnom rastu i razvoju.
 • Kreativno-edukativne radionice za osobe s intelektualnim teškoćama, korisnike CIP-a:
  1. Rad s asocijativnim kartama na kreativnom izražavanju – likovno izražavanje i pričanje priča (2 radionice) , Brain Gym – vježbe za mozak.